format_quote Press Release

Forrester Research positioneert Teradata als Leader in Big Data Hadoop-Optimized Systems

Share
June 13, 2016 | Amsterdam, Netherlands

Rapport noemt Teradata een van de weinige leveranciers met ‘significant succes’ in data management appliances

Amsterdam, 13 juni 2016 – Volgens een nieuw rapport van Forrester Research, is Teradata (NYSE: TDC), leverancier van big data analytics en marketing-toepassingen, een van de drie Leaders in haar evaluatie van Big Data Hadoop-Optimized Systems. In het rapport ‘The Forrester Wave™: Big Data Hadoop-Optimized Systems, Q2 2016’ door Noel Yuhanna en Mike Gualtieri, worden zeven leveranciers geëvalueerd. Forrester identificeert daarbij drie Leaders en vier Strong Performers, die allemaal “concurrerende oplossingen leveren die voorzien in enterprise schaal, bewezen Hadoop-systemen.”

Voor de vendors-selectie werden de volgende onderscheidende criteria gehanteerd: (1) Een volledig Hadoop-geoptimaliseerd systeemaanbod, (2) geoptimaliseerde systemen voor Hadoop die verschillende enterprise big data use cases ondersteunen, (3) een installed base met referenties van bestaande gebruikers, (4) klantaanvragen of opmerkelijke technologieën waardoor de vendor bij Forrester op de radar staan, en (5) een publiek beschikbaar aanbod.

 Over Teradata schrijft Forrester: “De vijfde generatie Hadoop-appliance van Teradata is efficiënt en verfijnd. Teradata is een van de weinige leveranciers die de laatste tien jaar significant succes heeft gehad met datamanagement appliances. De Teradata Appliance for Hadoop wordt geleverd met meerdere geïntegreerde softwarecomponenten (open source en commercieel), waaronder de nieuwste versies van Hadoop van Cloudera of Hortonworks, Teradata Connector voor Hadoop, en Teradata Hadoop Command Line Interface... Teradata biedt ook consulting-oplossingen via haar Think Big consulting-groep voor het ontwerpen en bouwen van geïntegreerde zakelijke oplossingen.”

De Teradata Appliance voor Hadoop is een gebruiksklaar platform, vooraf geconfigureerd en geoptimaliseerd om enterprise-niveau big data workloads te draaien met Teradata-software, waardoor Hadoop eenvoudiger te beheren is.2

Relevante nieuwslinks

  • Lees het Forrester Big Data Hadoop-Optimized Systems Wave rapport.
  • Teradata enterprise-class big data analytics – Video usecase bij Siemens

Over Teradata

Teradata (NYSE: TDC) helpt bedrijven wereldwijd om meer waarde uit hun data te halen dan ieder ander bedrijf. Teradata’s toonaangevende portfolio van oplossingen en diensten in big data analytics en integrated marketing applications, helpt organisaties om met data een duurzaam concurrentievoordeel te behalen. Bezoek teradata.com

Media Kit Learn More
Contact us Learn More
About Teradata Learn More